Esők, viharok várhatók csütörtök reggelig az ország nagy részén

2022. augusztus 31. – 17:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy mennyiségű esőre, viharokra figyelmeztető narancssárga és sárga riasztásokat adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 35 megyére és a Bukarestre, közölte az Agerpres.

Az előrejelzések szerint csütörtök reggel 10 óráig a hegyvidéki területekre, valamint Erdély, Olténia, Munténia és a Bánság nagy részére narancssárga riasztás lesz érvényben. Itt a lehulló csapadék mennyisége eléri a 40-60, helyenként a 70-80 litert négyzetméterenként. Az esőzéseket villámlás, megerősödő szél, akár jégeső is kísérheti.

Ugyanakkor csütörtök 10 óráig az ország területének nagy részére érvényes sárga riasztást adtak ki. A fokozott légköri instabilitás miatt megerősödő szélre, villámlással kísért záporokra, zivatarokra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-40 litert négyzetméterenként.

Az esős idő az ország nagy részén a hét végéig kitart.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!