A Kolibica-tóba zuhant egy kisrepülőgép. Frissítés: meghalt a pilóta

2022. augusztus 28. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Beszterce-Naszód megyei Kolibica-tóba zuhant vasárnap reggel egy kisrepülőgép. Az első információk szerint két személy megsérült, egyikük öntudatlan állapotban van, tájékoztat az Agerpres.

A Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelmi felügyelőség mentőegységeket és egy SMURD-helikoptert küldött a helyszínre.

Frissítés: A kisrepülőgép 65 éves pilótája öntudatlan állapotban volt, amikor a partra szállították a tóban csónakázó személyek. Egyiküknek, egy szabadságát töltő rohammentősnek néhány perccel a repülőgép lezuhanása után sikerült újraélesztenie a férfit, ám röviddel a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem munkatársainak megérkezése után belehalt a sérüléseibe.

A katasztrófavédelem vasárnapi tájékoztatása szerint a repülőgép utasa, egy 45 éves német állampolgár eleinte elutasította a kórházi kezelést, de a mentőorvosok úgy döntöttek, hogy szükség van az alapos megvizsgálására.

A férfi egyébként segítség nélkül úszott ki a tópartra a repülőbaleset után. Csak kisebb sérüléseket szerzett és volt egy enyhe pánikrohama.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!