Szervkereskedelemmel gyanúsítanak egy bukaresti klinikát

2022. augusztus 27. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti 1-es kerületi bíróság ügyészsége házkutatást tartott egy fővárosi orvosi klinikán, amelyet szervkereskedelemmel, mintegy 300, transzplantációra használt szaruhártya Romániába történő behozatalával gyanúsítanak.

Călin Radu Bogdan, az ügyészség szóvivője pénteken elmondta, a klinika „jelentős számú szaruhártyát hozott be Romániába az Országos Transzplantációs Ügynökség által kiadott engedélyek nélkül”.

A nyomozati anyag szerint 2019 és 2021 között a klinika szaruhártyákat és más emberi szöveteket hozott be törvénytelen módon az országba. A szóvivő ügyész szerint több mint 300 szaruhártya érkezett egy olaszországi szervbanktól.

Az ügyészek augusztus 25-én tartottak házkutatást a klinikán, miután bűnvádi eljárást indítottak az intézmény és annak igazgatója, illetve több más személy ellen.

Cătălin Radu Bogdan elmondta, hogy az ügyészség hivatalból indított eljárást ebben az ügyben, a klinika ellen még nem érkezett panasz a páciensek részéről.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!