Mentő-motorkerékpárokat kapott a marosvásárhelyi SMURD

2022. augusztus 27. – 19:28

frissítve

Mentő-motorkerékpárokat kapott a marosvásárhelyi SMURD
Fotó: Raed Arafat Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szombattól a marosvásárhelyi rohammentő-szolgálat (SMURD) felszerelése két motorkerékpárral bővült. A zsúfolt városközpontokban történő gyors beavatkozásokhoz használt járműveket Raed Arafat adta át.

A katasztrófavédelmi államtitkár az eseményen elmondta, hogy a Lidl támogatásának köszönhetően jelenleg a SMURD összesen 22 motorkerékpárral rendelkezik az ország nagyvárosaiban, többek között Bukarestben, Konstancán, Temesváron, Kolozsváron és Iaşi-ban. Hozzátette, hogy reményei szerint további települések rohammentő-szolgálatai is használhatnak majd kétkerekű járműveket.

Arafat szerint a motorkerékpárok legnagyobb előnye a gyorsaságuk, ami rendkívül fontos, hiszen az emberéletek megmentésekor minden perc és másodperc számít. Ezeket a speciális járműveket félautomata defibrillátorral szerelték fel, így a SMURD munkatársa el tudja végezni az újraélesztést, amíg a SMURD-autó vagy a mentősök a helyszínre érkeznek.

Az államtitkár elmondta, hogy a motorkerékpárokat vezető rohammentősök előzetes képzésben részesültek. Beszámolt arról is, hogy az eddigi tapasztalatok szerint motorbiciklivel percekkel a mentőszolgálat előtt eljutnak a baleset helyszínére a SMURD munkatársai.

(Agerpres)

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!