Kannabisztermesztőket tartóztatott le a DIICOT Bihar megyében

2022. augusztus 25. – 14:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek négy személyt a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyváradi ügyészei, miután egy házkutatás során kiderült, hogy egy hathektáros kannabisz-ültetvényt hoztak létre.

A nagyváradi DIICOT csütörtöki közleménye értelmében a gyanúsítottak június folyamán megvásároltak Bihar megyében egy 60 ezer négyzetméteres területet egy erdővel körülvett, nehezen megközelíthető hegyvidéki térségben.

A szerdai házkutatás során két nagy méretű, öntöző és szellőztető rendszerrel ellátott fóliasátrat találtak az ügyészek a területen, benne 2628 tő kannabisszal. Az összesen 203 kilogrammnyi növényt elkobozták.

A helyszínen készült felvétel – Fotó: DIICOT
A helyszínen készült felvétel – Fotó: DIICOT



Az átkutatott ingatlan egyik melléképületében a növények szárítására alkalmas helyiséget is találtak az ügyészek, továbbá különféle világítóeszközöket, a víz hőmérsékletének és PH-értékének szabályozására szolgáló eszközöket, mérlegeket és a kannabisz termesztéséhez használt egyéb eszközöket.

Később a három gyanúsított nagyváradi lakását is átkutatták, itt 10.945 eurót, 19.800 lejt, precíziós mérlegeket és mobiltelefonokat foglaltak le.

Az ügyészek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését kérik a bíróságtól.

(Agerpres)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!