Kannabisztermesztőket tartóztatott le a DIICOT Bihar megyében

2022. augusztus 25. – 13:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek négy személyt a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyváradi ügyészei, miután egy házkutatás során kiderült, hogy egy hathektáros kannabisz-ültetvényt hoztak létre.

A nagyváradi DIICOT csütörtöki közleménye értelmében a gyanúsítottak június folyamán megvásároltak Bihar megyében egy 60 ezer négyzetméteres területet egy erdővel körülvett, nehezen megközelíthető hegyvidéki térségben.

A szerdai házkutatás során két nagy méretű, öntöző és szellőztető rendszerrel ellátott fóliasátrat találtak az ügyészek a területen, benne 2628 tő kannabisszal. Az összesen 203 kilogrammnyi növényt elkobozták.

A helyszínen készült felvétel – Fotó: DIICOT
A helyszínen készült felvétel – Fotó: DIICOTAz átkutatott ingatlan egyik melléképületében a növények szárítására alkalmas helyiséget is találtak az ügyészek, továbbá különféle világítóeszközöket, a víz hőmérsékletének és PH-értékének szabályozására szolgáló eszközöket, mérlegeket és a kannabisz termesztéséhez használt egyéb eszközöket.

Később a három gyanúsított nagyváradi lakását is átkutatták, itt 10.945 eurót, 19.800 lejt, precíziós mérlegeket és mobiltelefonokat foglaltak le.

Az ügyészek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését kérik a bíróságtól.

(Agerpres)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!