50 százalékkal emelik a nemzetközi versenyeken érmet szerző sportolók pénzjutalmát

2022. augusztus 24. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány 50 százalékkal emeli a rangos nemzetközi versenyeken érmet szerző sportolóknak járó pénzjutalmak összegét – jelentette be kedden a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă az idei nyár folyamán a nemzetközi versenyeken kiválóan teljesítő sportolókat és edzőiket fogadta egy ceremónia keretében a Victoria-palotában. A miniszterelnök a kormány elismerését és köszönetét fejezte ki a sportolóknak, hangsúlyozva, eredményeik annál is inkább értékelendők, mivel az elmúlt években a koronavírus-járvány jelentősen megnehezítette a felkészülésüket.

Beszédében a kormányfő felidézte többek között David Popovici világ- és Európa-bajnok úszó, Bianca Ghelber Európa-bajnok kalapácsvető és Cătălin Chirilă világbajnok kenus kiváló teljesítményét, valamint az evezés, tenisz és asztalitenisz terén elért remek eredményeket. Hozzátette, meggyőződése, hogy ezek a teljesítmények amellett, hogy ráirányítják az emberek figyelmét ezekre a sportágakra, tudatosítják a sportolás fontosságát.

Nicolae Ciucă elmondta, a kormány elkötelezetten támogatja a sportolók felkészüléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztését, valamint a nemzeti sportstratégia mielőbbi elfogadását. A kormányfő ugyanakkor bejelentette, hogy 50 százalékkal tervezik emelni a nemzetközi versenyeken érmet szerző sportolóknak járó pénzjutalom összegét. Az erről szóló törvénymódosítást jövő heti ülésén fogadja el a kabinet.

Az eseményen – amelyen Marian Neacşu kormányfőtitkár, Mara Mareş államtanácsos és a szakszövetségek elnökei is részt vettek – a miniszterelnök kitüntetéseket adott át a sportolóknak és edzőiknek.

(Agerpres)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!