Magyarellenes molinók és rigmusok miatt félbeszakadt a Sepsi OSK és a kolozsvári U mérkőzése

2022. augusztus 23. – 10:15

Magyarellenes molinók és rigmusok miatt félbeszakadt a Sepsi OSK és a kolozsvári U mérkőzése
Feliratok a molinókon: 1920. június 4., 1919. augusztus 4., Székelyföld nem létezik – Fotó: U Cluj Fans Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári szurkolók magyarellenes molinói és magyarellenes rigmusok skandálása miatt tíz percre félbe kellett szakítani hétfőn a házigazda Universitatea Cluj és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK bajnoki labdarúgó-mérkőzését.

A kolozsvári egyetemi csapat szurkolói az első félidőben több molinót is kifeszítettek a nézőtéren. Ezek egyikén azt írták: „amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a románokat 1848-ban a magyarok elleni harcba szólító Avram Iancu-idézet volt olvasható.

Avram Iancu-idézet – Fotó: U Cluj Fans Facebook-oldala
Avram Iancu-idézet – Fotó: U Cluj Fans Facebook-oldala

A kolozsvári U ultrái emellett magyarellenes rigmusokat is skandáltak, és petárdát is robbantottak. A játékvezető a 25. percben félbeszakította a játékot, és az öltözőbe küldte a csapatokat. A stadionban bemondták, hogy ha a mérkőzés újrakezdése után megismétlődnek a sportszerűtlen megnyilvánulások, végleg lefújják a találkozót, és a vendégcsapat 3-0-s győzelme kerül a statisztikába.

Újabb figyelmeztetésre nem volt már szükség. A meccset a Sepsi OSK nyerte az 52. percben szerzett góllal.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR mellett idén második kolozsvári csapatként az U is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak. A bajnokság hatodik fordulója után a Sepsi OSK a harmadik, a Kolozsvári U az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

(MTI)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!