Egy év és hat hónap börtönre ítélték a férfit, aki megvert egy Szatmár megyei erdészt

2022. augusztus 22. – 18:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték azt a Szatmár megyei férfit, aki még a tavaly év végén megvert egy erdészt, aki megpróbálta megakadályozni a falopást, számolt be a helyi presasm.ro oldal.

Mint írják, az erdészek élete a megyében Nagyszokond-Felsőboldád-Kisszokond falvak térségében a legveszélyesebb, és a fatolvajok miatt szinte minden alkalommal kockára teszik az életüket, amikor kimennek terepre.

Az eset, amelyben most született meg az ítélet, tavaly novemberben történt, amikor egy helyi lakos addig vert egy erdészt, amíg az a földre nem rogyott, és csak a rendőrök helyszínre való kiérkezése mentette meg a további ütlegeléstől és az esetleges súlyosabb sérülésektől. A rendőröket előzőleg maga az erdész értesítette, miután a helyszínre kiérkezve egy fával megrakott szekeret talált, amelyen két kiskorú (10 és 13 éves) tartózkodott, viszont a ló sérülése miatt nem tudtak elmenekülni. Ezt követően érkezett meg autóval a férfi és annak két testvére, majd rátámadt az erdészre, ököllel és egy bottal ütlegelve.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!