Egy férfi megpróbálta felgyújtani a kolozsvári városháza ajtaját

2022. augusztus 21. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi szombat este megpróbálta felgyújtani a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal épületének bejárati ajtaját, írja a stiridecluj.ro, ami videót is közöl az esetről.

Az újság szerint az eset szombaton 20 óra körül történt. A férfi gyúlékony anyagot locsolt a bejárati ajtóra és az előtte lévő lépcsőre, majd meggyújtotta azt, és elsétált.

A lap a katasztrófavédelem vasárnapi tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy a tűz nem okozott jelentősebb anyagi kárt, gyorsan sikerült eloltani. A tűzben nem sérült meg senki, az épület evakuálásra sem volt szükség.

A rendőrség szerint röviddel a bejelentés után elfogták a 27 éves, Egeres községből származó férfit, akit 24 órára őrizetbe vettek. Rongálás és közrend megzavarása miatt folytatódik ellene nyomozás.

Rendőrségi források az Agerpres hírügynökségnek elmondták, hogy a férfi korábban már megpróbált szemeteskukákat felgyújtani a városban, és hogy a közelmúltban kábítószer-fogyasztás és személyiségzavar tünetei miatt kórházban kezelték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!