Augusztus 23-án sztrájkolni készül a TAROM munkaközössége, ha nem sikerül kiegyezni a bérköveteléseikről

2022. augusztus 19. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető sztrájkot tartott csütörtökön a TAROM szakszervezete, mert nem sikerült megegyezni az állami légitársaság vezetőségével az új kollektív munkaszerződésekről – tájékoztat az Agerpres.

A szakszervezet terve szerint a társaság egyetlen gépe sem fog felszállni augusztus 23-tól 4 és 7 óra között, ha követeléseiket nem teljesíti a vállalat vezetősége.

A szakszervezet emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kollektív munkaszerződés augusztus 23-án lejár. Az új szerződésről szóló tárgyalások június 23-án kezdődtek el a TAROM vezetőségével, a társaság pedig nem hajlandó teljesíteni az alkalmazottak bérköveteléseit, csupán azt a kérésüket fogadta el, hogy a jelenlegi 10 lejes helyett 30 lej értékű étkezési utalványt kapjanak.

Az állami vállalat vezetősége legutóbb augusztus 16-án tett egy ajánlatot a szakszervezetnek, de a javasolt béremelések a 15 százalékos inflációt sem fedezik. Ha augusztus 23-ig nem születik egyezség a kollektív munkaszerződésről, akkor a szakszervezet fenntartja magának azt a jogot, hogy általános munkabeszüntetést kezdeményezzen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!