Szabadlábra helyezték Bogdan Olteanut

2022. augusztus 19. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti ítélőtábla csütörtökön megtartotta a bukaresti törvényszék korábbi döntését, és jóváhagyta a befolyással való üzérkedésért ötéves börtönbüntetését töltő Bogdan Olteanu volt képviselőházi elnöknek a büntetés felfüggesztésére irányuló kérését – közölte pénteken az Agerpres.

A bukaresti ítélőtábla 2020. október 29-én ítélte el jogerősen 5 év letöltendő szabadságvesztésre befolyással való üzérkedés miatt.

Bogdan Olteanut 2016 októberében állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vád szerint a képviselőház PNL-s elnökeként Olteanu 2008. júliusa és novembere között kampánytámogatást és egymillió eurót kért Sorin Ovidiu Vîntu üzletembertől, hogy befolyása révén elérje Liviu Mihaiu kinevezését a Duna-delta kormányzójává. Olteanu közbenjárására 2008. szeptember 18-án Mihaiut kinevezték a tisztségbe.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!