Szabadlábra helyezték Bogdan Olteanut

2022. augusztus 19. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti ítélőtábla csütörtökön megtartotta a bukaresti törvényszék korábbi döntését, és jóváhagyta a befolyással való üzérkedésért ötéves börtönbüntetését töltő Bogdan Olteanu volt képviselőházi elnöknek a büntetés felfüggesztésére irányuló kérését – közölte pénteken az Agerpres.

A bukaresti ítélőtábla 2020. október 29-én ítélte el jogerősen 5 év letöltendő szabadságvesztésre befolyással való üzérkedés miatt.

Bogdan Olteanut 2016 októberében állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vád szerint a képviselőház PNL-s elnökeként Olteanu 2008. júliusa és novembere között kampánytámogatást és egymillió eurót kért Sorin Ovidiu Vîntu üzletembertől, hogy befolyása révén elérje Liviu Mihaiu kinevezését a Duna-delta kormányzójává. Olteanu közbenjárására 2008. szeptember 18-án Mihaiut kinevezték a tisztségbe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!