Elkészült a konstancai kaszinó homlokzata, de a belső munkálatok még hátra vannak

2022. augusztus 19. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Befejezték a konstancai kaszinóépület északi homlokzatán a restaurálási munkálatokat, leszedték róla a biztonsági borítást és az állványokat, így péntektől kezdődően megcsodálhatóak a népszerű szecessziós épület homlokzatának díszítései – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter a Facebookon, aki a Fekete-tenger melletti városban járt pénteken.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy az épület még mindig felújítás alatt áll, a belső munkálatok még hátra vannak.

Bár a kikötőváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, a kaszinóépület évtizedeken keresztül elhagyatott állapotban volt látható. 2018-ban a műemlékvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet a kontinens hét legveszélyeztetettebb műemléke közé választotta. A felújításra végül 2019-ben írt alá szerződést a fejlesztési minisztérium, a munkálatoknak 2020. áprilisában láttak neki. Akkor két és fél ére becsülték a felújításra szánt időt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!