Tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet Eforie közelében

2022. augusztus 1. – 10:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A védelmi minisztérium vasárnap este közölte, hogy egy tengeri aknát semmisítettek meg Eforie tengerparti szakasza közelében, számolt be az Agerpres.

A haditengerészeti erők egy, a robbanószerkezetek hatástalanítására és megsemmisítésére szakosodott harci búvárcsapata egy sodródó tengeri akna megsemmisítésére irányuló küldetést hajtott végre a román partoktól mintegy 2 tengeri mérföldre (3,6 km) Eforie előtt – tájékoztatott közleményében a tárca.

A tárca szerint az aknát a parti őrség egyik csapata fedezte fel, és az ilyen helyzetekre vonatkozó nemzeti műveleti eljárásokkal összhangban a tengerészeti mentőbúvárok beavatkozását kérték. A haditengerészet vezetősége utasította a 39. búvárközpontot, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket.

A búvárcsapat vasárnap este fél 8 körül kezdte meg küldetését. A katonai búvárok egy YAP típusú tengerészeti aknát találtak, amely veszélyt jelentett a biztonságos hajózásra a román felségvizeken. Az aknát biztonságos területre szállították és robbantással megsemmisítették – számolt be a minisztérium.

Az Orosz Föderáció Ukrajnában elindított katonai agressziójának kezdete óta ez volt a román haditengerészeti erők második beavatkozása egy tengeri akna megsemmisítésére. Az első tengeri aknát a katonai búvárok márciusban semmisítették meg Capu Midia térségében, 70 kilométerre a parttól.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!