Nem igaz, hogy csak péntekig lehetett letölteni a digitális Covid-igazolványt

2022. július 30. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Bármikor letölthetők a digitális Covid-igazolványok a platformról – közölte Andrei Baciu egészségügyi államtitkár. Baciu arra hívta fel a figyelmet, hogy

álhír terjed, miszerint csak pénteken éjfélig lehetett letölteni a digitális Covid-igazolványt. A téves információt Baciu viszont hosszú Facebook bejegyzésben cáfolta.

„A digitális Covid-igazolvány bármikor letölthető a platformról, nincs semmi megkötés sem az órát, sem a napot tekintve” – írta Baciu a Facebookra.

Az államtitkár emlékeztet, az oltási igazolványok év végégig használhatók fel Romániában. Ha valaki oltási igazolványának már lejárt, bármikor új igazolványt generálhat az oltási platformon. Az oltási igazolványokat most már csak más országokba történő utazáskor kell használni.

„Ha utazni készül, fontos, hogy ellenőrizze le az illető országok szabályait. Ne feledjék, fontos, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjanak” – írta Andrei Baciu.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!