Nem igaz, hogy csak péntekig lehetett letölteni a digitális Covid-igazolványt

2022. július 30. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Bármikor letölthetők a digitális Covid-igazolványok a platformról – közölte Andrei Baciu egészségügyi államtitkár. Baciu arra hívta fel a figyelmet, hogy

álhír terjed, miszerint csak pénteken éjfélig lehetett letölteni a digitális Covid-igazolványt. A téves információt Baciu viszont hosszú Facebook bejegyzésben cáfolta.

„A digitális Covid-igazolvány bármikor letölthető a platformról, nincs semmi megkötés sem az órát, sem a napot tekintve” – írta Baciu a Facebookra.

Az államtitkár emlékeztet, az oltási igazolványok év végégig használhatók fel Romániában. Ha valaki oltási igazolványának már lejárt, bármikor új igazolványt generálhat az oltási platformon. Az oltási igazolványokat most már csak más országokba történő utazáskor kell használni.

„Ha utazni készül, fontos, hogy ellenőrizze le az illető országok szabályait. Ne feledjék, fontos, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjanak” – írta Andrei Baciu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!