Befejezi misszióvezetői munkáját Mile Lajos kolozsvári főkonzul

2022. július 28. – 11:46

frissítve

Befejezi misszióvezetői munkáját Mile Lajos kolozsvári főkonzul
Mile Lajos búcsúzik Emil Boc polgármestertől – Fotó: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc év után befejezi misszióvezetői munkáját Mile Lajos kolozsvári főkonzul, jelentette be Facebook-oldalán Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

„Otthon éreztem magam Kolozsváron” – idézik Milét, aki egy 10 perces videóban búcsúzik el a kolozsváriaktól, és összegzi munkáját.

Mile Lajos 2014 novemberében kezdte meg a munkáját Kolozsváron, azután, hogy elődjét, Magdó Jánost a megbízatása felénél visszahívta az akkor épp átalakulóban lévő külügyi tárca, mondván az új minisztérium már a külgazdasági célkitűzéseket helyezi előtérbe.

Az 1958-ban Debrecenben született Mile Lajos részt vett a Magyar Demokrata Fórum (MDF), a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) és a Fidesz megalapításában is, majd az LMP alapításánál is ott volt. Utóbbiban munkáját 2014 nyarán függesztette fel, vélhetően épp a főkonzuli kinevezése miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!