A kánikula miatt racionalizálják az ivóvízfogyasztást Fehér megyében

2022. július 26. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hőhullám miatt több Fehér megyei településen is az ivóvíz racionalizálásra, adagolására van szükség a szolgáltató (SC APA CTTA SA ALBA) bejelentése szerint.

Hétfőtől több településen, köztük például Magyarigenben új ivóvízellátási program van érvényben, este 22 óra és reggel 6 óra között szünetel a vízellátás, míg Gergelyfáján teljesen szüneteltetik.

Abrudbányán, Magyarlapád egyes falvaiban, Felvincen, Székelykocsárd és Marosújvári közeli településeken naponta kétszer lesz ivóvízellátás, reggel 6-9 óra között, illetve este 18-22 óra között. Más településeken a magasabban található lakásokban akadozhat az ellátás.

A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy az ivóvizet felelősségteljesen, szigorúan csak saját fogyasztásra és háztartási célokra használják. Ellenkező esetben fennáll annak a lehetősége, hogy fejadagot vezetnek be, vagy akár le is állítják az ellátást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!