A kánikula miatt racionalizálják az ivóvízfogyasztást Fehér megyében

2022. július 26. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hőhullám miatt több Fehér megyei településen is az ivóvíz racionalizálásra, adagolására van szükség a szolgáltató (SC APA CTTA SA ALBA) bejelentése szerint.

Hétfőtől több településen, köztük például Magyarigenben új ivóvízellátási program van érvényben, este 22 óra és reggel 6 óra között szünetel a vízellátás, míg Gergelyfáján teljesen szüneteltetik.

Abrudbányán, Magyarlapád egyes falvaiban, Felvincen, Székelykocsárd és Marosújvári közeli településeken naponta kétszer lesz ivóvízellátás, reggel 6-9 óra között, illetve este 18-22 óra között. Más településeken a magasabban található lakásokban akadozhat az ellátás.

A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy az ivóvizet felelősségteljesen, szigorúan csak saját fogyasztásra és háztartási célokra használják. Ellenkező esetben fennáll annak a lehetősége, hogy fejadagot vezetnek be, vagy akár le is állítják az ellátást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!