Tinédzser lánynak adja ki magát egy bukaresti férfi, hogy feltételezett pedofilokat buktasson el

2022. július 25. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Tinédzser lánynak adja ki magát egy 31 éves bukaresti férfi, hogy feltételezett pedofilokat buktasson el. Az akcióiról pedig a Justițiarul de Berceni (Berceni-i polgárőr – Bukarest egyik lakónegyede nyomán) oldalakon (Facebook, Youtube) számol be a közösségi médiában. A férfi „munkásságával” most több román portál is foglalkozik, többek között az observatornews.ro.

A 31 éves Alexandru Constandachi nappal a kereskedelemben dolgozik, éjszakánként viszont a feltételezett pedofilok lebuktatásán dolgozik. Alexandra néven fiatal, naiv lánynak adja ki magát, aki nem igazán ismeri az internet veszélyeit. „Hagyom, hogy a férfiak elmagyarázzák, hogyan akarnak velem barátkozni, és elvinni sétálni anélkül, hogy bármi is történne” – részletezte. Az akcióit lefilmezik, majd az ebből készült videókat megosztja a közösségi médiában.

Elmondása szerint kezdetben nem gondolta, hogy valóban sikerül így feltételezett pedofilokat „fognia”, de a kitalált lány már tucatnyi üzenetet kapott mindenféle korú férfitól.

A Justițiarul de Berceni oldal működtetőjének már segítői is vannak, például egy fiatal lány, aki a beszélgetésekben segít neki, hogy az illetők akár hallják is egy lány hangját, illetve a kamerák mögött is vannak segítői.

A tudósítás szerint a történetek rendszerint a rendőrségen érnek véget, ahol a bizonyítékok függvényében a rendőrség akár nyomozást is indíthat. „Legalábbis félelmet keltünk bennük” – nyilatkozta Alexandru Preda, a Justițiarul de Berceni egyik segítője.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!