Lekerült Románia a megfigyelési listáról az amerikai külügy emberkereskedelemről szóló jelentésében

2022. július 20. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode belügyminiszter közölte: az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma által közzétett, az emberkereskedelemről szóló éves jelentés szerint Románia lekerült a megfigyelési listáról, tudósít az Agerpres.

„Nagyon jó hírek Románia számára az amerikai külügyminisztérium emberkereskedelemről szóló éves jelentésének közzététele kapcsán. Örömmel látom, hogy Romániát levették a megfigyelési listáról. A külügyminisztériumi jelentés pozitív képet fest az emberkereskedelem elleni tevékenységről, és kiemeli a Románia által az elmúlt évben elért eredményeket” – írta Bode a Facebookra.

A belügyminiszter kiemelte, Romániában intézmények, jogszabályok, stratégiák és cselekvési tervek összehangolt felhasználásával dolgoznak az emberkereskedelem leküzdésén. Ennek érdekében a miniszterelnöki kancellária keretében ismét létrehozták az emberkereskedelem elleni erőfeszítéseket felügyelő bizottságot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!