Potápi Árpád János Facebookján tűnt fel az országosan körözött, székelyudvarhelyi Pethő Attila

2022. július 19. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár egyik rendezvényén készült fotókon fedezték fel Pethő Attilát – számolt be az Átlátszó Erdély, a fényképre az egyik olvasójuk hívta fel a lap figyelmét. A zaklatásért, ütlegelésért és testi sértésért elítélt, majd eltűnt és országosan körözött, székelyudvarhelyi Pethő Attila családjával is fotózkodott az államtitkár. A közös képet Potápi Facebook-oldalán posztolták, majd rövid időn belül le is vették, egyes csoportképeken viszont továbbra is látható még a nézők között ülő Pethő Attila.

Az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díjátadója július 18-án zajlott Budapesten, ekkor adták át 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait, ahol a legjobb erdélyi étterem lett a Pethő. A díjat Pethő Attila apja, Pethő József vette át, ekkor készült a közös fotó.

Forrás: a rendőrség oldala
Forrás: a rendőrség oldala

Pethő Attilát július 1-jei jogerős döntéssel összesen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a B. M. elleni zaklatás, valamint ütlegelés és más testi sértés miatt, írta meg az uh.ro. Ezen kívül 5 évig tilos 100 méteres körzeten belül megközelítenie B. M.-t és családtagjait, lakását, munkahelyét. Elkobozták továbbá a zaklatáshoz használt eszközöket és ki kell fizetnie a sértettnek 10 ezer euró vagy annak megfelelő erkölcsi kártérítést, ezen felül állnia kellett a perköltségeket is.

Az alábbi fotón a hír közlése idején még mindig látható a közönség soraiban Pethő Attila:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!