Potápi Árpád János Facebookján tűnt fel az országosan körözött, székelyudvarhelyi Pethő Attila

2022. július 19. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár egyik rendezvényén készült fotókon fedezték fel Pethő Attilát – számolt be az Átlátszó Erdély, a fényképre az egyik olvasójuk hívta fel a lap figyelmét. A zaklatásért, ütlegelésért és testi sértésért elítélt, majd eltűnt és országosan körözött, székelyudvarhelyi Pethő Attila családjával is fotózkodott az államtitkár. A közös képet Potápi Facebook-oldalán posztolták, majd rövid időn belül le is vették, egyes csoportképeken viszont továbbra is látható még a nézők között ülő Pethő Attila.

Az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díjátadója július 18-án zajlott Budapesten, ekkor adták át 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait, ahol a legjobb erdélyi étterem lett a Pethő. A díjat Pethő Attila apja, Pethő József vette át, ekkor készült a közös fotó.

Forrás: a rendőrség oldala
Forrás: a rendőrség oldala

Pethő Attilát július 1-jei jogerős döntéssel összesen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a B. M. elleni zaklatás, valamint ütlegelés és más testi sértés miatt, írta meg az uh.ro. Ezen kívül 5 évig tilos 100 méteres körzeten belül megközelítenie B. M.-t és családtagjait, lakását, munkahelyét. Elkobozták továbbá a zaklatáshoz használt eszközöket és ki kell fizetnie a sértettnek 10 ezer euró vagy annak megfelelő erkölcsi kártérítést, ezen felül állnia kellett a perköltségeket is.

Az alábbi fotón a hír közlése idején még mindig látható a közönség soraiban Pethő Attila:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!