Ivóvíz nélkül maradt több Szilágy megyei település

2022. július 19. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szilágy megyében több település is ivóvíz nélkül maradt a rendkívüli szárazság miatt – számolt be a kolozsvári rádió. Az érintett településeken az összes kút kiapadt, a katonaság közbelépésére volt szükség, hogy a lakosság vízellátását biztosítani tudják. Varsolc községbe a katonaság szállított több ezer liternyi vizet, Vérvölgyében a helyiek azt állítják, soha nem volt még példa ilyen mértékű szárazságra: a kutak kiapadtak, a lakosság kénytelen volt segítséget kérni.

A katonaság több tartályautója és a szomszédos polgármesteri hivatal több ezer liternyi vizet szállított az érintett területekre. Szilágy megyében napról napra súlyosbodik az aszály, egyre több hektárnyi termés kerül veszélybe. Az állattartó gazdák szerint a legelőkön az eső hiánya miatt teljesen kiszáradt a fű. Szilágy megye egyes részein, Zilahot is beleértve, mintegy három hónapja nem esett már az eső.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!