Ivóvíz nélkül maradt több Szilágy megyei település

2022. július 19. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szilágy megyében több település is ivóvíz nélkül maradt a rendkívüli szárazság miatt – számolt be a kolozsvári rádió. Az érintett településeken az összes kút kiapadt, a katonaság közbelépésére volt szükség, hogy a lakosság vízellátását biztosítani tudják. Varsolc községbe a katonaság szállított több ezer liternyi vizet, Vérvölgyében a helyiek azt állítják, soha nem volt még példa ilyen mértékű szárazságra: a kutak kiapadtak, a lakosság kénytelen volt segítséget kérni.

A katonaság több tartályautója és a szomszédos polgármesteri hivatal több ezer liternyi vizet szállított az érintett területekre. Szilágy megyében napról napra súlyosbodik az aszály, egyre több hektárnyi termés kerül veszélybe. Az állattartó gazdák szerint a legelőkön az eső hiánya miatt teljesen kiszáradt a fű. Szilágy megye egyes részein, Zilahot is beleértve, mintegy három hónapja nem esett már az eső.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!