Ivóvíz nélkül maradt több Szilágy megyei település

2022. július 19. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szilágy megyében több település is ivóvíz nélkül maradt a rendkívüli szárazság miatt – számolt be a kolozsvári rádió. Az érintett településeken az összes kút kiapadt, a katonaság közbelépésére volt szükség, hogy a lakosság vízellátását biztosítani tudják. Varsolc községbe a katonaság szállított több ezer liternyi vizet, Vérvölgyében a helyiek azt állítják, soha nem volt még példa ilyen mértékű szárazságra: a kutak kiapadtak, a lakosság kénytelen volt segítséget kérni.

A katonaság több tartályautója és a szomszédos polgármesteri hivatal több ezer liternyi vizet szállított az érintett területekre. Szilágy megyében napról napra súlyosbodik az aszály, egyre több hektárnyi termés kerül veszélybe. Az állattartó gazdák szerint a legelőkön az eső hiánya miatt teljesen kiszáradt a fű. Szilágy megye egyes részein, Zilahot is beleértve, mintegy három hónapja nem esett már az eső.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!