Hivatalosan is az USR elnöke lett Cătălin Drulă

2022. július 16. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

Érvényesítette a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szombati kongresszusa Cătălin Drulă pártelnökké való megválasztását. A belső választásokon az alakulat eddigi ügyvivő elnöke a szavazatok 71%-át szerezte meg.

Miután a párt kongresszusa online ülés keretében megszavazta a választás végeredményét, Drulă sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) félelmére a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) valódi ellenzéki pártként fog szerepelni.

Úgy vélekedett, hogy a PSD és a PNL kettészakítja Romániát. „Családok milliói dolgoznak becsületesen, tiszteletben tartják a szabályokat, próbálnak jövőt építeni maguknak és gyermekeiknek, Romániának ez a része azonban nagyon szenved, és nem látszik a vége ennek a szenvedésnek” – fogalmazott. Hozzátette, a másik oldalon a „kiváltságosak” állnak, akik azért akarták megszerezni a politikai hatalmat, hogy „hizlalják magukat és holdudvarukat”. „Ez a két párt, a PNL és PSD teljes sebességgel vezeti a csőd felé Romániát” – mondta Drulă az Agerpres tudósítása szerint.

Beszélt arról is, hogy alakulatának eltökélt szándéka megnyerni a 2024-ben esedékes parlamenti választásokat és kormányt alakítani. 2024 előtt csak abban az esetben térnének vissza a kormányba, ha a PSD és a PNL felbontja a koalíciót, ezáltal „megfutamodik” a kormányzás elől – amit jómaga valószínűnek tart -, és így a harmadik legnagyobb parlamenti pártként az USR adhatja a miniszterelnököt.

Az USR kongresszusi küldötteinek 97 százaléka szavazta Cătălin Drulának az elnöki tisztségben való megerősítését.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!