Hivatalosan is az USR elnöke lett Cătălin Drulă

2022. július 16. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Érvényesítette a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szombati kongresszusa Cătălin Drulă pártelnökké való megválasztását. A belső választásokon az alakulat eddigi ügyvivő elnöke a szavazatok 71%-át szerezte meg.

Miután a párt kongresszusa online ülés keretében megszavazta a választás végeredményét, Drulă sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) félelmére a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) valódi ellenzéki pártként fog szerepelni.

Úgy vélekedett, hogy a PSD és a PNL kettészakítja Romániát. „Családok milliói dolgoznak becsületesen, tiszteletben tartják a szabályokat, próbálnak jövőt építeni maguknak és gyermekeiknek, Romániának ez a része azonban nagyon szenved, és nem látszik a vége ennek a szenvedésnek” – fogalmazott. Hozzátette, a másik oldalon a „kiváltságosak” állnak, akik azért akarták megszerezni a politikai hatalmat, hogy „hizlalják magukat és holdudvarukat”. „Ez a két párt, a PNL és PSD teljes sebességgel vezeti a csőd felé Romániát” – mondta Drulă az Agerpres tudósítása szerint.

Beszélt arról is, hogy alakulatának eltökélt szándéka megnyerni a 2024-ben esedékes parlamenti választásokat és kormányt alakítani. 2024 előtt csak abban az esetben térnének vissza a kormányba, ha a PSD és a PNL felbontja a koalíciót, ezáltal „megfutamodik” a kormányzás elől – amit jómaga valószínűnek tart –, és így a harmadik legnagyobb parlamenti pártként az USR adhatja a miniszterelnököt.

Az USR kongresszusi küldötteinek 97 százaléka szavazta Cătălin Drulának az elnöki tisztségben való megerősítését.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!