Kelemen Hunor szerint az elmúlt 60 év legkeményebb telére számíthat Európa

2022. július 13. – 09:53

Kelemen Hunor szerint az elmúlt 60 év legkeményebb telére számíthat Európa
Fotó: Kelemen Hunor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 60 év legnehezebb tele elé néz Európa – véli Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

A B1 TV-nek nyilatkozva az RMDSZ elnöke elmondta, reményei szerint Romániának nem lesznek energiaellátási problémái a télen, az azonban biztos, hogy magas lesz a gáz és a villamos energia ára.

„Kemény tél elébe néz Európa, az elmúlt 40-50, akár 60 év legnehezebb telének ígérkezik az idei” – idézte a politikust az Agerpres.

A kormányfőhelyettes hozzátette, az ország gázszükségletének 80 százalékát fedezni tudják hazai termelésből, mintegy 2 milliárd köbméternyi földgázt azonban meg kell vásárolni. „Én biztos vagyok benne, hogy lesz földgázunk, lesz villamos energiánk, és a kompenzációk segítségével átvészeljük majd a telet” – jelentette ki.

Az Oroszországra kivetett uniós szankciókról Kelemen azt mondta, ezekre mindenképpen szükség volt, más eszközök ugyanis nem állnak Európa rendelkezésére ebben a helyzetben, „de mindannyian megfizetjük ezeknek az árát a télen”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!