Máris tüntettek a frissen átadott szatmárnémeti körgyűrű ellen

2022. július 10. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután a Szőke Mocsár és Szatmárzsadány környékén élők spontán tüntetést szerveztek az egy nappal korábban átadott körgyűrűn, ugyanis a zsadányi vasúti átkelőt méretes betonelemekkel zárták le közvetlenül az átadó előtt – számolt be a Szatmár.ro. Ezzel pedig több kilométeres kerülőre – vagy veszélyes helyzetekbe – kényszerítették az itt élőket, ausókat, gyalogosokat és kerékpárosokat egyaránt. Azt is kifogásolták, hogy gyalog vagy biciklivel már nem tudnak átkelni a terelőúton.

A tüntetők 16 órakor jelentek meg a helyszínen, majd mintegy fél órával később megérkeztek a rendfenntartó szervek is. A rendőrség és csendőrség a közlekedés biztonságáról is próbált gondoskodni, mivel a tüntetők egy teljes sávot lezártak, akadályozva az áthaladó autós forgalmat.

Tiltakozás a körgyűrűn – Fotó: presasm.ro
Tiltakozás a körgyűrűn – Fotó: presasm.ro

A tiltakozó lakókhoz a hatóságok képviseletében Radu Roca prefektus érkezett ki. A kormánymegbízott biztosította a jelenlevőket, hogy hétfőre egy találkozót hív össze a helyi önkormányzat, illetve a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselőivel, így a környék lakóközösségének küldöttjei személyesen is tárgyalhatnak majd az illetékesekkel. A találkozóra hétfőn délelőtt kerül sor.

A majdnem 20 kilométeres útszakaszt miniszterek jelenlétében adták át a forgalomnak pénteken. 14 kilométert menetirányonként kétsávosnak tervezte a kivitelező, a frissen megnyitott útszakaszon összesen két forgalmi csomópont és öt felüljáró kapott helyet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!