Máris tüntettek a frissen átadott szatmárnémeti körgyűrű ellen

2022. július 10. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután a Szőke Mocsár és Szatmárzsadány környékén élők spontán tüntetést szerveztek az egy nappal korábban átadott körgyűrűn, ugyanis a zsadányi vasúti átkelőt méretes betonelemekkel zárták le közvetlenül az átadó előtt – számolt be a Szatmár.ro. Ezzel pedig több kilométeres kerülőre – vagy veszélyes helyzetekbe – kényszerítették az itt élőket, ausókat, gyalogosokat és kerékpárosokat egyaránt. Azt is kifogásolták, hogy gyalog vagy biciklivel már nem tudnak átkelni a terelőúton.

A tüntetők 16 órakor jelentek meg a helyszínen, majd mintegy fél órával később megérkeztek a rendfenntartó szervek is. A rendőrség és csendőrség a közlekedés biztonságáról is próbált gondoskodni, mivel a tüntetők egy teljes sávot lezártak, akadályozva az áthaladó autós forgalmat.

Tiltakozás a körgyűrűn – Fotó: presasm.ro
Tiltakozás a körgyűrűn – Fotó: presasm.ro

A tiltakozó lakókhoz a hatóságok képviseletében Radu Roca prefektus érkezett ki. A kormánymegbízott biztosította a jelenlevőket, hogy hétfőre egy találkozót hív össze a helyi önkormányzat, illetve a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselőivel, így a környék lakóközösségének küldöttjei személyesen is tárgyalhatnak majd az illetékesekkel. A találkozóra hétfőn délelőtt kerül sor.

A majdnem 20 kilométeres útszakaszt miniszterek jelenlétében adták át a forgalomnak pénteken. 14 kilométert menetirányonként kétsávosnak tervezte a kivitelező, a frissen megnyitott útszakaszon összesen két forgalmi csomópont és öt felüljáró kapott helyet.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!