Már az első fordulóban megnyerte az USR elnökválasztását Cătălin Drulă

2022. július 10. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USR elnökévé választották Cătălin Drulăt, aki a belső választások első fordulójában a leadott szavazatok 71%-át szerezte meg. Drulă az USR Temes megyei képviselője, az alakulat eddigi ügyvivő elnöke, volt szállításügyi miniszter.

A szavazatát leadó összesen 18.177 USR-tag 71,34%-a Cătălin Drulăt támogatta, a választásokon a második helyen Cătălin Teniţă végzett 14,89%-kal. A környezetvédelmi őrség korábbi vezetője, Octavian Berceanu 11,23%-ot szerzett, George Ungureanu pedig a negyedik helyen végzett a szavazatok 0,9%-ával. Összesen nyolc jelölt indult a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségéért kiírt belső választáson.

„Stabil mandátumot kértem, és a párt megadta. Hogy valódi ellenzéket hozzunk létre a jelenlegi csődös hatalommal szemben, szervezettséget és komolyságot, hogy 2024-ben mi adhassuk Románia miniszterelnökét. Az USR a természetes fejlődési szakaszokon ment keresztül: civil mozgalom, bekerülés a parlamentbe és a helyi tanácsokba. A harc Dragneá ellen. Megerősödés a választásokon. Kormányzás. Eljött az ideje egy új korszaknak a párt evolúciójában: az érettségé és a stabilitásé” – mondta Drulă a megválasztása utáni, kemény hangú beszédében, amelyben élesen bírálta a jelenlegi kormánykoalíciót.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!