Már az első fordulóban megnyerte az USR elnökválasztását Cătălin Drulă

2022. július 10. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USR elnökévé választották Cătălin Drulăt, aki a belső választások első fordulójában a leadott szavazatok 71%-át szerezte meg. Drulă az USR Temes megyei képviselője, az alakulat eddigi ügyvivő elnöke, volt szállításügyi miniszter.

A szavazatát leadó összesen 18.177 USR-tag 71,34%-a Cătălin Drulăt támogatta, a választásokon a második helyen Cătălin Teniţă végzett 14,89%-kal. A környezetvédelmi őrség korábbi vezetője, Octavian Berceanu 11,23%-ot szerzett, George Ungureanu pedig a negyedik helyen végzett a szavazatok 0,9%-ával. Összesen nyolc jelölt indult a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségéért kiírt belső választáson.

„Stabil mandátumot kértem, és a párt megadta. Hogy valódi ellenzéket hozzunk létre a jelenlegi csődös hatalommal szemben, szervezettséget és komolyságot, hogy 2024-ben mi adhassuk Románia miniszterelnökét. Az USR a természetes fejlődési szakaszokon ment keresztül: civil mozgalom, bekerülés a parlamentbe és a helyi tanácsokba. A harc Dragneá ellen. Megerősödés a választásokon. Kormányzás. Eljött az ideje egy új korszaknak a párt evolúciójában: az érettségé és a stabilitásé” – mondta Drulă a megválasztása utáni, kemény hangú beszédében, amelyben élesen bírálta a jelenlegi kormánykoalíciót.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!