Alexandru Arșinel színész és Nicolae Roman AUR-képviselő forradalmár bizonyítványának visszavonását kezdeményezték

2022. július 9. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Alexandru Arșinel színész és Nicolae Roman AUR-képviselő forradalmár bizonyítványának visszavonását kezdeményezte a kormány alárendeltségében működő forradalmárok államtitkársága a közigazgatási bíróságon – tájékoztat a G4media.

Az államtitkárság indoklása szerint Arșinel nem kockáztatta az életét a 1989 decemberében lezajlott események idején, Roman pedig nemhogy forradalmár lett volna, hanem a hadsereg parancsnokaként azt a zászlóaljat vezényelte, amely a Temes Megyei Tanács épületét védte a forradalmároktól.

Az államtitkárság megállapítja, hogy Arșinel 1989. december 14. és 22. között nem játszott meghatározó szerepet a forradalom kitörésében és győzelmében, életét nem veszélyeztette az elnyomó erőkkel való összecsapásokban, nem védett különös jelentőségű, a totalitárius rezsimhez tartozó célpontokat és nem is tartózkodott ilyenekben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!