Öt medvét is átszállítottak Borszékről az elmúlt időszakban

2022. július 7. – 13:08

frissítve

Öt medvét is átszállítottak Borszékről az elmúlt időszakban
Fotó: Moirenic Camille / Hemis via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A közelmúltban öt medvét is átszállítottak Borszékről más helyszínekre, mivel az állatok a város több pontján is rendszeresen megfordultak. A polgármesteri hivatal azonban mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy a turisták biztonságban nyaralhatnak az üdülőhelyen.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az emberi élet, valamint a köz- és magántulajdon védelme nagyon fontos számunkra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Borszék városába látogató turisták biztonságban érezzék magukat. A csendőrség alakulatai folyamatosan járőröznek a városban. Ugyanakkor az elmúlt hetekben öt medvét sikerült áttelepítenünk. Biztosítani szeretnénk mindenkit arról, hogy Borszék továbbra is biztonságos hely maradt, a turisták pedig békében és biztonságban élvezhetik a fürdőhelyeket” – áll a borszéki városháza közleményében, amit az Agerpres is idéz.

Mik József, Borszék polgármestere szintén elmondta, hogy a turisták nem kell attól tartsanak, hogy az üdülőhelyen mindenhol medvével találkozhatnak, de amennyiben ez mégis megtörténne, azt tanácsolja, hogy ne közelítsék meg az állatot, ne próbáljanak meg vele fotózkodni, és semmiképpen ne etessék, hanem hívják a 112 segélyhívó számot.

Az említett sajtóközlemény szerint az utóbbi időben egyre több medve figyelhető meg Borszéken és környékén, így például a sípálya közelében, esetenként a városközpontban is, de a polgármesteri hivatal közlése szerint mindent ellenőrzés alatt tartanak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!