Ciucă: Románia minden stratégiai célját elérte a madridi NATO-csúcson

2022. június 30. – 21:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Románia minden stratégiai célját elérte a madridi NATO-csúcson, és soha nem volt még ennyire biztonságban a közvetlen közelében levő fenyegetésekkel szemben – nyilatkozta csütörtökön Nicolae Ciucă.

A miniszterelnök kiemelte: a NATO stratégiai dokumentumában megjegyzi, hogy a Fekete-tenger stratégiai érdekeltségű területe, emellett Oroszországot az euro-atlanti biztonság fő fenyegetéseként határozza meg. A továbbiaknak a NATO keleti szárnyán jelentős és tartós szárazföldi jelenlétet építenek ki, előtérbe kerülnek a légi és rakétavédelem megerősítésére és az infrastruktúra javítására irányuló projektet.

Arra vonatkozóan, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy megerősíti az Egyesült Államok jelenlétet Románia területén egy harci dandár szintű parancsnokság telepítésével, Ciucă a kormány Facebook-oldalán így nyilatkozott: „Üdvözöljük ezt a hozzájárulást, amely a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség következetességét jelzi”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!