Elkezdődhet a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház új részlegének megépítés

2022. június 29. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Indulhat a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház új tüdőgyógyászati részlegének építése miután szerda reggel aláírták a szerződéseket Kovászna Megye Tanácsával – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

„A fejlesztési minisztérium egyik fontos kormányzati eredménye, hogy hosszú kihagyás után, 2020 decemberétől újra építünk kórházakat Romániában” – jelentette ki Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a szerződés aláírását követően.

A fejlesztési minisztérium 28 millió lejt biztosít az új tüdőkorház megépítésére. A kétemeletes épület 34 beteg egyidejű kezelésére lesz alkalmas, és járóbeteg-rendelővel, röntgen központtal és laboratóriummal fog rendelkezni. Ezzel a beruházással az orvosi ellátás sokkal hatékonyabb lesz, a tüdőbetegeknek nem kell majd két külön épületbe járniuk kezelésre.

„Három év múlva korszerű ellátásban részesülhet minden sepsiszentgyörgyi és háromszéki páciens” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!