Elkezdődhet a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház új részlegének megépítés

2022. június 29. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Indulhat a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház új tüdőgyógyászati részlegének építése miután szerda reggel aláírták a szerződéseket Kovászna Megye Tanácsával – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

„A fejlesztési minisztérium egyik fontos kormányzati eredménye, hogy hosszú kihagyás után, 2020 decemberétől újra építünk kórházakat Romániában” – jelentette ki Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a szerződés aláírását követően.

A fejlesztési minisztérium 28 millió lejt biztosít az új tüdőkorház megépítésére. A kétemeletes épület 34 beteg egyidejű kezelésére lesz alkalmas, és járóbeteg-rendelővel, röntgen központtal és laboratóriummal fog rendelkezni. Ezzel a beruházással az orvosi ellátás sokkal hatékonyabb lesz, a tüdőbetegeknek nem kell majd két külön épületbe járniuk kezelésre.

„Három év múlva korszerű ellátásban részesülhet minden sepsiszentgyörgyi és háromszéki páciens” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!