Az EU betiltaná az ízesített e-cigaretták egy típusát

2022. június 29. – 16:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ízesített hevítéses dohánytermékek értékesítésének betiltását javasolta szerdán az Európai Bizottság az unió 27 tagállamában, hogy visszaszorítsa a fiatalok körében egyre népszerűbb termék fogyasztását – írja a G4Media a Le Figarora hivatkozva.

A Sky News cikke szerint a tilalom csak azokra az eszközökre vonatkozna, melyek kifejezetten dohányhevítéssel működnek, és nem minden e-cigarettára. Sok e-cigaretta ugyanis csak nikotint tartalmaz, dohányt nem.

„Tízből kilenc tüdőrákot a dohányzás okoz, ezért a dohányzást a lehető legkevésbé vonzóvá akarjuk tenni, hogy megvédjük polgáraink egészségét és életeket mentsünk” – idézik Stella Kyriakidest, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosát, aki szerint ezzel újabb lépést tesznek a rákellenes európai tervben megfogalmazott célkitűzés megvalósítása felé, nevezetesen, 2040-re a lakosság kevesebb mint 5 százaléka dohányozzon.

A rák a második vezető halálok az Európai Unióban, évente mintegy 1,3 millió személy hal meg rákos megbetegedésben, és 3,5 millió új esetet azonosítanak. A becslések szerint az uniós polgárok 40 százaléka szembesül életének bizonyos pontján rákbetegséggel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!