Az EU betiltaná az ízesített e-cigaretták egy típusát

2022. június 29. – 16:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ízesített hevítéses dohánytermékek értékesítésének betiltását javasolta szerdán az Európai Bizottság az unió 27 tagállamában, hogy visszaszorítsa a fiatalok körében egyre népszerűbb termék fogyasztását – írja a G4Media a Le Figarora hivatkozva.

A Sky News cikke szerint a tilalom csak azokra az eszközökre vonatkozna, melyek kifejezetten dohányhevítéssel működnek, és nem minden e-cigarettára. Sok e-cigaretta ugyanis csak nikotint tartalmaz, dohányt nem.

„Tízből kilenc tüdőrákot a dohányzás okoz, ezért a dohányzást a lehető legkevésbé vonzóvá akarjuk tenni, hogy megvédjük polgáraink egészségét és életeket mentsünk” – idézik Stella Kyriakidest, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosát, aki szerint ezzel újabb lépést tesznek a rákellenes európai tervben megfogalmazott célkitűzés megvalósítása felé, nevezetesen, 2040-re a lakosság kevesebb mint 5 százaléka dohányozzon.

A rák a második vezető halálok az Európai Unióban, évente mintegy 1,3 millió személy hal meg rákos megbetegedésben, és 3,5 millió új esetet azonosítanak. A becslések szerint az uniós polgárok 40 százaléka szembesül életének bizonyos pontján rákbetegséggel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!