Megszavazta a parlament: a családon belüli erőszak áldozatainak is kiutalható szociális lakás

2022. június 22. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselőház szerdán döntő házként elfogadott egy törvényjavaslatot, amely lehetőséget nyújt a helyhatóságoknak, hogy szociális vagy szükséglakást utaljanak ki a családon belüli erőszak áldozatainak.

A jogszabálytervezet az 1996/114-es lakástörvényt módosítja és egészíti ki. Előírásai szerint a helyhatóságok a családon belüli erőszak áldozatai számára is kiutalhatnak szociális lakásokat, évente meghatározott kritériumok alapján. A kedvezményezettek csak a vagyonelosztás befejezésének időpontjáig részesülhetnek szociális lakásban – írja az Agerpres.

A tervezet előírja ugyanakkor, hogy ezeknek a személyeknek csak abban az esetben lehet kiutalni az ingyenes szociális lakást, ha az önkormányzatok nem tudják őket elhelyezni a családon belüli erőszak áldozatai számára kialakított védett menedékhelyeken vagy hasonló létesítményekben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!