Meghalt Szilágy megye alprefektusa, a nagy szél miatt rázuhant egy kerti pavilon teteje

2022. június 21. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életét vesztette kedden Virgil Ţurcaş Szilágy megyei alprefektus, miután ráomlott egy, a viharos erejű széllökések miatt összedőlt kerti pavilon tetőszerkezete – tudósít az Agerpres.

A prefektusi hivatal tájékoztatása értelmében Virgil Ţurcaş alprefektus egy, a megye hulladékgazdálkodásának témájában tartott találkozón vett részt Bagolyfalván, több más hivatalos személlyel együtt. Rajta kívül még két személy szenvedett enyhébb sérüléseket a balesetben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség adatai szerint dél körül érkezett a riasztás a 112-es segélyhívószámon, miszerint az erős szélben beszakadt egy kerti pavilon tetőszerkezete Bagolyfalván (Hurez). A pavilonban tartózkodók közül négy személy megsérült, egyikük súlyosan, és a helyszínre érkezett mentősök igyekezete ellenére nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!