NATO-főtitkár: évekig eltarthat a háború

2022. június 19. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több évig tarthat majd az orosz-ukrán háború – nyilatkozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Bild am Sonntag című német hetilapnak adott interjújában, amelyet a Reuters szemlézett.

„Fel kell készülnünk erre a forgatókönyvre. (…) Nem szabad feladnunk Ukrajna támogatását még akkor sem, ha magasak a költségek. A támogatás alatt nem csak a katonai eszközök tekintetében van szükség, de az energia- és élelmiszerárak emelkedése miatt is.” – mondta a főtitkár a német lapnak.

Stoltenberg interjújának időzítése nem véletlenszerű. A NATO épp egy fontos csúcsra készül Madridban, ahol várhatóan egy újabb jelentős ukrajnai segélycsomagról fognak dönteni. A Reuters információi szerint a NATO modern katonai eszközökkel fogja ellátni a sok esetben még szovjetkori fegyvereket használó Ukrajnát. A főtitkár szerint az ukrán csapatok korszerű felszereléssel való ellátása növelné az esélyt, hogy a donbászi régiót felszabadítsák az oroszok fennhatósága alól.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!