NATO-főtitkár: évekig eltarthat a háború

2022. június 19. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több évig tarthat majd az orosz-ukrán háború – nyilatkozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Bild am Sonntag című német hetilapnak adott interjújában, amelyet a Reuters szemlézett.

„Fel kell készülnünk erre a forgatókönyvre. (…) Nem szabad feladnunk Ukrajna támogatását még akkor sem, ha magasak a költségek. A támogatás alatt nem csak a katonai eszközök tekintetében van szükség, de az energia- és élelmiszerárak emelkedése miatt is.” – mondta a főtitkár a német lapnak.

Stoltenberg interjújának időzítése nem véletlenszerű. A NATO épp egy fontos csúcsra készül Madridban, ahol várhatóan egy újabb jelentős ukrajnai segélycsomagról fognak dönteni. A Reuters információi szerint a NATO modern katonai eszközökkel fogja ellátni a sok esetben még szovjetkori fegyvereket használó Ukrajnát. A főtitkár szerint az ukrán csapatok korszerű felszereléssel való ellátása növelné az esélyt, hogy a donbászi régiót felszabadítsák az oroszok fennhatósága alól.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!