Pert nyert egy páciens az egészségbiztosítóval szemben, mert nem akarták beutalni a kórházba

2022. június 16. – 10:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan az első, a bukaresti egészségbiztosító pénztár (CASMB) ellen indított nyertes per, amit azért indított egy páciens, mert az állami kórház – helyhiányra hivatkozva – megtagadta a beutalását, írta meg a News.ro. A nő ügyvédje szerdán közölte, hogy három évnyi pereskedés után jogerősen megnyerték pert a CASMB ellen, amelyben 70 ezer lejes kártérítést kértek és meg is ítélte a számukra a bíróság.

Az ügyvéd elmondása szerint az ügyfelének 2019-ben egy magánkórház szolgáltatásait kellett igénybe vennie, miután az állami egészségügyi intézmény elutasította, ennek a kezelésnek a költségeit pedig a bírósági ítélet alapján most a CASMB kell megtérítse. Az ítéletet azonban, sajnálatos módon, sem a beteg, sem a lánya nem élték már meg, időközben mindketten elhunytak – így már csak a család többi tagja képviselte őket a perben és jogosult a kártérítésre, közölte még az ügyvéd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!