Tévedésből a magyar diákoknak szánt tételsort osztották ki a román képességvizsgán egy Dolj megyei iskolában

2022. június 15. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálatot rendelt el a Dolj megyei tanfelügyelőség Predeşti község iskolájánál, miután a tanulók a magyar tannyelvű osztályoknak szánt tételeket kapták román nyelv és irodalomból a keddi képességfelmérő vizsgán – számolt be az Agerpes.

A diákoknak délután meg kellett ismételniük az írásbelit, ezúttal a román tannyelvű osztályok számára előkészített tartalék tételsort kellett megoldaniuk.

Az eset után Daniel Ion főtanfelügyelő azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy javasolni fogja a tanintézet igazgatójának leváltását, illetve a vizsgáztató bizottság tagjainak a szankcionálását, amiért nem vették észre, hogy rossz tételeket osztottak ki a diákoknak. „Zéró toleranciát tanúsítunk az ilyen helyzetekkel szemben” – fogalmazott.

A román nyelv és irodalom írásbelivel elkezdődött kedden a képességfelmérő vizsgák sorozata. Csütörtökön matematikából mérik fel a nyolcadik osztályt végzett diákok tudását, pénteken pedig anyanyelvből vizsgáznak a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók.

Az eredményeket június 23-án, csütörtökön 14 óráig teszik közzé, az óvásokat aznap délután 4 órától 7 óráig, illetve másnap 8-tól 12 óráig lehet benyújtani, akár elektronikus úton is. A végleges eredményeket június 30-án, csütörtökön ismertetik.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!