Gabriela Firea az ingyenes vonatozás visszaállítását ígérte a diákoknak

2022. június 12. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Javasolni fogja az ingyenes vonatközlekedés visszaállítását a diákok számára, jelentette be Gabriela Firea család-, ifjúság- és esélyegyenlőségi miniszter az után, hogy találkozott a romániai fiatalok képviselőivel. A miniszter a táborok férőhelyeinek a növeléséről is tárgyalt a diákokkal. A miniszter vasárnapi Facebook-bejelentése szerint mostantól havonta fog találkozni a fiatalok képviselőivel.

„Javasolni fogom az elmúlt két év igazságtalanságának orvoslását, amikor eltörölték az ingyenes vonatjegyeket. (…) A fiatalok tudják, hogy mennyire hasznos volt ez” – írja a miniszter a Facebookon.

A bejegyzése szerint a találkozót a diákok táborozási lehetőségei miatt hívták össze. A miniszter azt állítja, 2300-ról 3500-ra emelik a nyári táborok helyeinek számát, az erről szóló javaslat most van közvitán. Azt mondta, hogy a napi étkezésre szánt összeget is szerették volna növelni, ami most 52 lej naponta diákonként. A miniszter nem jelenti ki egyértelműen, hogy nem fogják növelni, csak annyit említ viszonyításként, hogy egy korházi betegnek 22 lejből kell naponta háromszor étkezést biztosítani, és a kormány idén duplázta meg ezt az összeget. Ugyanakkor ígéretet tett, hogy a minisztérium jobban odafigyel a táborok ellenőrzésére, hogy egy diáknak se legyen oka panaszra a rossz körülmények miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!