Ezentúl vakációs jegyekkel is fizethetnek a gyerekeiket táboroztató szülők

2022. június 8. – 13:35

frissítve

Ezentúl vakációs jegyekkel is fizethetnek a gyerekeiket táboroztató szülők
Fotó: Anna Samoylova / Unsplash

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl a gyerekeik táboroztatására is fordíthatják a nevükre szóló vakációs értékjegyeket a szülők, döntötte el szerdán a képviselőház, tájékoztat az Economica. A vakációs értékjegyek az ország területén szervezett iskolai, tematikus vagy országos táborok esetében is felhasználhatók. A kifizetésre vonatkozó módszertant az oktatási és pénzügyminisztérium közös rendelet alapján határozza meg.

A képviselők ugyanakkor az élelmiszerjegyek értékének felső határát is megszabták, ez nem haladhatja meg a 30 lejt. Arról is döntöttek, hogy a szakszervezeteknek jogukban áll a tagjaiknak alkalmanként ajándékjegyeket osztogatni, a kiosztás gyakoriságáról és a jegyek értékéről a szakszervezet vezetősége hozhat döntést.

A szenátus már korábban elfogadta az értékjegyekre vonatkozó törvény módosítását, a képviselőház ez esetben a döntő fórum szerepét töltötte be.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!