Ezentúl vakációs jegyekkel is fizethetnek a gyerekeiket táboroztató szülők

2022. június 8. – 13:35

frissítve

Ezentúl vakációs jegyekkel is fizethetnek a gyerekeiket táboroztató szülők
Fotó: Anna Samoylova / Unsplash

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl a gyerekeik táboroztatására is fordíthatják a nevükre szóló vakációs értékjegyeket a szülők, döntötte el szerdán a képviselőház, tájékoztat az Economica. A vakációs értékjegyek az ország területén szervezett iskolai, tematikus vagy országos táborok esetében is felhasználhatók. A kifizetésre vonatkozó módszertant az oktatási és pénzügyminisztérium közös rendelet alapján határozza meg.

A képviselők ugyanakkor az élelmiszerjegyek értékének felső határát is megszabták, ez nem haladhatja meg a 30 lejt. Arról is döntöttek, hogy a szakszervezeteknek jogukban áll a tagjaiknak alkalmanként ajándékjegyeket osztogatni, a kiosztás gyakoriságáról és a jegyek értékéről a szakszervezet vezetősége hozhat döntést.

A szenátus már korábban elfogadta az értékjegyekre vonatkozó törvény módosítását, a képviselőház ez esetben a döntő fórum szerepét töltötte be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!