Mofettás gyógyfürdő és élményfürdő épül Kovásznán

2022. június 08. – 16:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új, mofettás gyógyfürdő és élményfürdő, valamint egy 180 férőhelyes sportcsarnok épül Kovásznán, tájékoztat az RMDSZ közleménye. A kivitelezési szerződéseket szerdán írták alá. Az élményfürdőre 64 millió lejt biztosít a Cseke Attila vezette fejlesztési minisztérium, a sportcsarnok építésére pedig 11 millió lej finanszírozást nyújt a szaktárca.

Az új élményfürdőben kinti és fedett medencéket alakítanak ki, vízi-csúszda rendszerrel. A gyermekek számára játszótereket építenek, a felnőtteknek napozóágyakat, függőágyakat rendeznek be a medencék szélén. A fürdőkomplexumot a tervek szerint 26 hónap múlva adják át. Az élményfürdőhöz természetes ásványvizet használnak fel.

A fürdőkomplexumban sportolásra alkalmas pályák lesznek, öltözők, zuhanyzók, parkolók.

A sportcsarnok több sportolási lehetőséget kínál. Kézilabdázásra, kosarazásra, teniszezésre és röplabdázásra egyaránt megfelelőek lesznek a körülmények. Ezt a diákok mellett a nagyközönség is használhatja vakációk idején és hétvégéken, a testnevelési órákon kívül mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz. A sportcsarnok várhatóan egy éven belül készül el.

A kovásznai munkatársunk szerint az élményfürdő felépítésével évtizedes ígéretét teljesíti az RMDSZ.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!