Mofettás gyógyfürdő és élményfürdő épül Kovásznán

2022. június 8. – 17:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új, mofettás gyógyfürdő és élményfürdő, valamint egy 180 férőhelyes sportcsarnok épül Kovásznán, tájékoztat az RMDSZ közleménye. A kivitelezési szerződéseket szerdán írták alá. Az élményfürdőre 64 millió lejt biztosít a Cseke Attila vezette fejlesztési minisztérium, a sportcsarnok építésére pedig 11 millió lej finanszírozást nyújt a szaktárca.

Az új élményfürdőben kinti és fedett medencéket alakítanak ki, vízi-csúszda rendszerrel. A gyermekek számára játszótereket építenek, a felnőtteknek napozóágyakat, függőágyakat rendeznek be a medencék szélén. A fürdőkomplexumot a tervek szerint 26 hónap múlva adják át. Az élményfürdőhöz természetes ásványvizet használnak fel.

A fürdőkomplexumban sportolásra alkalmas pályák lesznek, öltözők, zuhanyzók, parkolók.

A sportcsarnok több sportolási lehetőséget kínál. Kézilabdázásra, kosarazásra, teniszezésre és röplabdázásra egyaránt megfelelőek lesznek a körülmények. Ezt a diákok mellett a nagyközönség is használhatja vakációk idején és hétvégéken, a testnevelési órákon kívül mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz. A sportcsarnok várhatóan egy éven belül készül el.

A kovásznai munkatársunk szerint az élményfürdő felépítésével évtizedes ígéretét teljesíti az RMDSZ.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!