2026 végére készül el a Ploieşti és az ukrán határ mellett lévő Siret közötti A7-es autópálya

2022. június 8. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sorin Grindeanu kormányfőhelyettes, szállítás- és infrastruktúraügyi miniszter kedden bejelentette, hogy aláírta az A7-es, moldvai autópálya építésére vonatkozó első két szerződést, tájékoztat az Agerpres.

A szerződéseket Buzăuban írták alá. Az egyik a 63 kilométeres Ploieşti-Buzău szakasz országos helyreállítási alapból (PNRR) történő finanszírozására vonatkozik, értéke 3,8 milliárd lej áfa nélkül. 'Ez eddig a legjelentősebb, PNRR révén aláírt finanszírozási szerződés' – mondta a szállításügyi miniszter.

A második szerződést a kivitelezőkkel kötötték meg a Ploieşti şi Buzău közötti rész második, 28 kilométeres, Mizil és Pietroasele közötti szakaszára.

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy az A7-es autópálya megvalósításához 13 szerződést kell aláírni, és a tervek szerint 2026 végére készül el.

A sztrádát Ploieşti és az ukrán határ mellett lévő Siret között építik, teljes hossza közel 440 kilométer lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!