Iohannis: senki sem akarja visszaállítani a Szekuritátet

2022. június 7. – 16:39

frissítve

Iohannis: senki sem akarja visszaállítani a Szekuritátet
Fotó: Klaus Iohannis Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis államfő szerint a 10 törvényből álló nemzetbiztonsági törvénycsomag módosítására vonatkozó kiszivárgott tervezet csak egy piszkozat, amelyet nem a nagyközönségnek szántak. “Valaki, és tudjuk ki, úgy gondolta, hogy jó ötlet kiszivárogtatni ezt a tervezetet. Ez egy súlyos hiba volt, mert most az emberek aggódnak” – nyilatkozott sejtelmesen az ügyben az államfő egy Buzăuban tartott sajtótájékoztatón, számol be az Agerpres. Hozzátette, a tervezetet mind a kormány, mind pedig a Legfelső Védelmi Tanács megvitatja, mielőtt az a parlament elé kerül.

"Ha a piszkozatba szereplő megközelítések tévesek, azokat kijavítjuk. Senki nem kívánja visszaállítani a régi Szekuritátet – nyomatékosította az államfő, aki szerint aggódni fölösleges.

Arra a kérdésre, hogy indokoltnak tartja vagy sem a titkosszolgálatok vezetői mandátumának korlátozását, Iohannis azt felelte, nem kíván előreszaladni, majd mindenki tudomást szerezhet erről, amikor a tervezet végső formát ölt.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!