Iohannis: senki sem akarja visszaállítani a Szekuritátet

2022. június 7. – 16:39

frissítve

Iohannis: senki sem akarja visszaállítani a Szekuritátet
Fotó: Klaus Iohannis Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis államfő szerint a 10 törvényből álló nemzetbiztonsági törvénycsomag módosítására vonatkozó kiszivárgott tervezet csak egy piszkozat, amelyet nem a nagyközönségnek szántak. “Valaki, és tudjuk ki, úgy gondolta, hogy jó ötlet kiszivárogtatni ezt a tervezetet. Ez egy súlyos hiba volt, mert most az emberek aggódnak” – nyilatkozott sejtelmesen az ügyben az államfő egy Buzăuban tartott sajtótájékoztatón, számol be az Agerpres. Hozzátette, a tervezetet mind a kormány, mind pedig a Legfelső Védelmi Tanács megvitatja, mielőtt az a parlament elé kerül.

"Ha a piszkozatba szereplő megközelítések tévesek, azokat kijavítjuk. Senki nem kívánja visszaállítani a régi Szekuritátet – nyomatékosította az államfő, aki szerint aggódni fölösleges.

Arra a kérdésre, hogy indokoltnak tartja vagy sem a titkosszolgálatok vezetői mandátumának korlátozását, Iohannis azt felelte, nem kíván előreszaladni, majd mindenki tudomást szerezhet erről, amikor a tervezet végső formát ölt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!