Június 7-én elveszítik az érvényességüket a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonossági igazolványok

2022. június 3. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 7-én, kedden veszítik el érvényességüket azok a személyazonossági igazolványok, amelyeknek lejárati dátuma a szükségállapot vagy a veszélyhelyzet idejére esett, de a törvény értelmében a veszélyhelyzet lejárta után még 90 napig érvényesek maradtak – figyelmeztetett pénteken a belügyminisztérium.

A szaktárca arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy idén március 7-én körülbelül 387.000 olyan személyazonossági igazolványt tartottak nyilván, amelyet a szükségállapot vagy a veszélyhelyzet alatt, vagyis 2020. március elseje és 2022. március 7-e között kellett volna lecserélni, de ez nem történt meg. Május 28-ig a lejárt igazolványok tulajdonosai közül 267.000-en még nem adták be a kérvényt új igazolványra.

A belügyminisztérium kéri az érintetteket, hogy indítsák be a személyi lecserélésének folyamatát, mert a haladékot kapott dokumentumok érvényessége is lejár június 7-én.

A kérvény benyújtásához online vagy telefonon is lehet időpontot kérni a lakosság-nyilvántartási hivataloknál.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!