Június 7-én elveszítik az érvényességüket a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonossági igazolványok

2022. június 3. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 7-én, kedden veszítik el érvényességüket azok a személyazonossági igazolványok, amelyeknek lejárati dátuma a szükségállapot vagy a veszélyhelyzet idejére esett, de a törvény értelmében a veszélyhelyzet lejárta után még 90 napig érvényesek maradtak – figyelmeztetett pénteken a belügyminisztérium.

A szaktárca arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy idén március 7-én körülbelül 387.000 olyan személyazonossági igazolványt tartottak nyilván, amelyet a szükségállapot vagy a veszélyhelyzet alatt, vagyis 2020. március elseje és 2022. március 7-e között kellett volna lecserélni, de ez nem történt meg. Május 28-ig a lejárt igazolványok tulajdonosai közül 267.000-en még nem adták be a kérvényt új igazolványra.

A belügyminisztérium kéri az érintetteket, hogy indítsák be a személyi lecserélésének folyamatát, mert a haladékot kapott dokumentumok érvényessége is lejár június 7-én.

A kérvény benyújtásához online vagy telefonon is lehet időpontot kérni a lakosság-nyilvántartási hivataloknál.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!