Elismerésben részesítette a rendőrség a Boné Ferenc elfogásában segítséget nyújtó nagyváradiakat

2022. június 02. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Két nagyváradi lakost, egy 30 éves nőt és egy 23 éves férfit részesített elismerésben a a rendőrség, amiért segítséget nyújtottak a hatóságoknak a gyilkossággal vádolt Boné Ferenc elfogásában. A két fiatalt – bátorságuk elismeréseként – emlékplakettel jutalmazták a Bihar megyei rendőrség székházában – derül ki a rendőrség közleményéből. Ugyanakkor köszönetet mondtak a két fiatal bátorsága, kezdeményező készsége és civil öntudata miatt, és egyben megköszönték a sajtó segítségét is a gyanúsított férfi körözésében.

Az elmúlt napokban egy nehéz esettel szembesültünk, amelyben a nagyváradi lakosoktól kapott információk valódi segítséget nyújtottak – szögezik le a közleményben.

A Kolozs és Bihar megyei rendőrség közös nyomozása során, amelyet a Kolozs Megyei Ügyészség irányítása alatt végeztek, közzétették a fő gyanúsított fényképét és az autóját is körözés alá helyezték. A két nagyváradi lakos ennek köszönhetően a hírekből és a rendőrség felívásaiból értesült a történtekről, azonnal lépett és értékes információkat szolgáltatott, amelyek alapján sikerült elfogni a gyilkost.

Mint közlik, a nő azonnal a 112-es segélyhívó számot hívta akkor, amikor egy boltban meglátta és felismerte a szökésben lévő férfit, és részletes leírást adott arról is, hogy mit viselt. A fiatal férfi pedig a keresett személy autójának hollétéről tett fontos bejelentést. A két személy nem szerette volna a személyazonosságát felfedni a nyilvánosság előtt, de átvették a rendőrségtől az emlékplaketteket.

A rendőrség közleményében a hatóságok és a lakosság közötti jó viszony fontosságát is hangsúlyozta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!