Több mint nyolcezer ember kaphatott hamis oltási igazolványt Temes megyében

2022. május 26. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Március óta nyomoz a rendőrség egy olyan bűnszervezeti hálózat után, melyen keresztül körülbelül nyolcezer személy kaphatott hamis Covid-igazolásokat. A rendőrség közleménye szerint eddig már öt házkutatást tartottak Temes és Krassó-Szörény megyében, ahol számítógépeket, mobiltelefonokat, memóriakártyákat és több merevlemezt is lefoglaltak – írja a TVR.

A hatóságok közlése szerint 2021 és 2022-ben a bűnszervezet tagjai 300 és 400 euró közötti összegeket kaptak egy-egy hamis okmányért cserébe, munkájukat egészségügyi alkalmazottak is segítették.

A nyomozás során kiderült: az érdeklődőknek semmi dolguk nem volt, csupán le kellett adniuk személyes adataikat a hálózat egyik tagjának, ezt követően, körülbelül két héten belül kiállították a nevükre a zöld igazolásokat, az illető személy adatai természetesen szerepeltek a Közegészségügyi Hatóság (DSP) rendszerében is.

A rendőrség eddig megközelítőleg nyolcezer embert azonosított, akik részesültek a körözött bűnszervezet „szolgáltatásaiból”.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!