Kitámadták a Sepsi OSK kapusát, amiért nem tette a szívére a kezét a román himnusz közben

2022. május 20. – 10:16

Kitámadták a Sepsi OSK kapusát, amiért nem tette a szívére a kezét a román himnusz közben
Forrás: gsp.ro/képernyőmentés

Másolás

Vágólapra másolva

A román sportsajtó kiszúrta, hogy a csütörtök esti Sepsi OSK – Voluntari kupadöntőn a sepiszentgyörgyiek kapusa, Niczuly Roland nem tette a szívére a kezét a román himnusz lejátszása közben.

A himnusz a mérkőzés felvezetéseként hangzott el a bukaresti Giulești stadionban. „Niczuly volt az egyetlen román játékos, aki a leeresztett kézzel hallgatta a román himnuszt. A Sepsi OSK kézdivásárhelyi születésű kapusa egyike volt azoknak a játékosoknak is, akik nem énekelték a Deșteaptă-te, române!-t” – írta a gsp.ro, külön megemlítve azt is, hogy a székelyföldi szurkolók kemény magjának egy része tüntetően hátat fordított a pályán felsorakozott labdarúgóknak a himnusz lejátszása közben.

A Sepsi OSK győzelmével záruló mérkőzés után a székelyföldi sportoló azt nyilatkozta: azért járt el így, mert ezt diktálták az érzései. Niczuly azt mondta: csalódott, amiért nem hívták be a román válogatottba. „Nincs amiért ujjal mutogatni rám, szerintem jól teljesítettem ebben az idényben (…), mégsem kaptam semmilyen jelzést a válogatott irányítóitól. Nem akartam megbántani senkit (…). Így döntöttem, és a döntésemet felvállalom” – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyiek 27 éves kapusa.

A bukaresti kupadöntőn a Sepsi OSK 2-1-re verte a Voluntari csapatát, és ezzel kivívta annak a jogát, hogy részt vegyen a Konferencia-liga selejtezőjében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!