Kitámadták a Sepsi OSK kapusát, amiért nem tette a szívére a kezét a román himnusz közben

2022. május 20. – 10:16

Kitámadták a Sepsi OSK kapusát, amiért nem tette a szívére a kezét a román himnusz közben
Forrás: gsp.ro/képernyőmentés

Másolás

Vágólapra másolva

A román sportsajtó kiszúrta, hogy a csütörtök esti Sepsi OSK – Voluntari kupadöntőn a sepiszentgyörgyiek kapusa, Niczuly Roland nem tette a szívére a kezét a román himnusz lejátszása közben.

A himnusz a mérkőzés felvezetéseként hangzott el a bukaresti Giulești stadionban. „Niczuly volt az egyetlen román játékos, aki a leeresztett kézzel hallgatta a román himnuszt. A Sepsi OSK kézdivásárhelyi születésű kapusa egyike volt azoknak a játékosoknak is, akik nem énekelték a Deșteaptă-te, române!-t” – írta a gsp.ro, külön megemlítve azt is, hogy a székelyföldi szurkolók kemény magjának egy része tüntetően hátat fordított a pályán felsorakozott labdarúgóknak a himnusz lejátszása közben.

A Sepsi OSK győzelmével záruló mérkőzés után a székelyföldi sportoló azt nyilatkozta: azért járt el így, mert ezt diktálták az érzései. Niczuly azt mondta: csalódott, amiért nem hívták be a román válogatottba. „Nincs amiért ujjal mutogatni rám, szerintem jól teljesítettem ebben az idényben (…), mégsem kaptam semmilyen jelzést a válogatott irányítóitól. Nem akartam megbántani senkit (…). Így döntöttem, és a döntésemet felvállalom” – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyiek 27 éves kapusa.

A bukaresti kupadöntőn a Sepsi OSK 2-1-re verte a Voluntari csapatát, és ezzel kivívta annak a jogát, hogy részt vegyen a Konferencia-liga selejtezőjében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!