Felborult egy román vendégmunkásokkal teli busz Spanyolországban, két személy meghalt

2022. május 18. – 21:37

frissítve

Felborult egy román vendégmunkásokkal teli busz Spanyolországban, két személy meghalt
Fotó: Policía Local Pedrera

Másolás

Vágólapra másolva

Felborult egy román vendégmunkásokat szállító autóbusz szerda reggel Spanyolországban. A balesetben két személy meghalt, három pedig súlyosan megsérült, írja az Observator News.

A mezőgazdasági munkásokat szállító busz az andalúziai Pedrera és La Roda között közlekedett, amikor a sofőr egyelőre ismeretlen körülmények között egy kanyarban elvesztett uralmát a jármű felett, felborult és keresztbe állt az úton. A busz utasainak és a könnyebben sérültek számában különböznek a tudósítások, a korábban már említett Obsevator News 18 utasról, illetve 13 könnyebben sérült személyről ír, a DC News a sofőrön kívül 15 utasról tájékoztat. Abban minden beszámoló egyetért, hogy két halottja és három súlyos sérültje van a balesetnek.

A spanyol Diario de Sevilla című lap ezzel szemben azt írja, hogy a balesetnek két halottja és összesen 23 sérültje van, közülük egynek nagyon súlyos, háromnak súlyos az állapota, míg 19 személy könnyebb sérült.

A DC News szerint Antonio Nogales, Pedrera polgármestere is megerősítette, hogy a két elhunyt román állampolgárságú vendégmunkás volt. Helyi források szerint a busz valamennyi utasa román vendégmunkás volt, akiket fokhagyma betakarításra szállítottak. Az újság azt is megjegyzi, hogy a környéken népes, mintegy 5 ezer főt számláló román kolónia él, melynek tagjai főleg mezőgazdaságban dolgoznak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!