Arany János Toldijával díszített élményfürdő épülhet Nagyszalontán

2022. május 18. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdődhetnek a nagyszalontai élményfürdő építésének munkálatai, miután szerdán Bukarestben aláírták a kivitelezési szerződéseket, tájékoztat az RMDSZ közleménye.

Azt írják, Nagyszalontán egy új, több mint tízezer négyzetméteres épületet, illetve egy új sportkomplexumot húznak fel, amelynek díszítőelemeit Arany János Toldija ihlette. A 300 férőhelyes termálfürdőben SPA övezetet alakítanak ki pezsgőfürdővel, masszás szobákkal és egy sókamarával. Az élményfürdőben több fedett és fedetlen medence lesz a gyermekek számára csúszdás fürdővel. A fürdő főépületét úgy tervezték, hogy a külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi és a farkasok küzdelmének helyszínére, illetve a Nagyszalonta környékén fekvő egykori mocsaras nádasra. Az épületben ugyanakkor étterem és öltözők lesznek, az épület mellett pedig elegendő parkolóhely. A termál élményfürdőt várhatóan 27 hónap múlva adják át, és a beruházás értéke 98 millió lej.

Az RMDSZ egyben arról is tájékoztat, hogy Csíkmadarason 12 millió lejből művelődési házat fognak építeni. Erről is aláírták már a kivitelezési szerződést. A művelődési házban egy könyvtárat, egy 150 férőhelyes előadótermet alakítanak ki, illetve öltözők, próbatermek is helyet kapnak benne.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!