Hamarosan elkezdődhet a csíkszeredai buszpályaudvar teljes felújítása

Másolás

Vágólapra másolva

Júniusban elkezdődhet a csíkszeredai buszpályaudvar teljes felújítása, tájékoztat Korodi Attila polgármester a Facebookon. A 11,43 millió lejes beruházásról az önkormányzat hétfőn írta alá a kivitelezési szerződést a bukaresti Niliten Construcţii Kft.-vel. Noha a szerződés időtartama 12 hónap, a felújítás várhatóan 2023 második felére készül el, mert a téli hónapok idejére leállnak a munkálatok.

A tájékoztatás szerint a teljes felújítás tulajdonképpen teljes átépítést jelent: itt lesz a városi autóbuszok végállomása, az áthaladó autóbuszokat pedig elkülönített terminál fogadja, de a járművek csak az utasok le- és felszállásának idejére tartózkodhatnak a pályaudvaron, nem állomásozhatnak ott.

Ez az ötödik nagyobb beruházás, amelyet a bukaresti cég nyert el. A Venczel József Szakközépiskola hőenergetikai felújítását követően nemsokára a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelyével is végeznek, továbbá folyamatban van a Nagy István Művészeti Középiskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének az építése.

Az autóbuszos infrastruktúra szerves részeként az Akác utcában, a „Goscom-udvaron” telephely jön létre garázsokkal és töltőállomással, amely a városi járatokat szolgálja ki. Ennek kivitelezésére hamarosan újrahirdetik az első alkalommal sikertelen közbeszerzési eljárást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!