Hamarosan elkezdődhet a csíkszeredai buszpályaudvar teljes felújítása

Másolás

Vágólapra másolva

Júniusban elkezdődhet a csíkszeredai buszpályaudvar teljes felújítása, tájékoztat Korodi Attila polgármester a Facebookon. A 11,43 millió lejes beruházásról az önkormányzat hétfőn írta alá a kivitelezési szerződést a bukaresti Niliten Construcţii Kft.-vel. Noha a szerződés időtartama 12 hónap, a felújítás várhatóan 2023 második felére készül el, mert a téli hónapok idejére leállnak a munkálatok.

A tájékoztatás szerint a teljes felújítás tulajdonképpen teljes átépítést jelent: itt lesz a városi autóbuszok végállomása, az áthaladó autóbuszokat pedig elkülönített terminál fogadja, de a járművek csak az utasok le- és felszállásának idejére tartózkodhatnak a pályaudvaron, nem állomásozhatnak ott.

Ez az ötödik nagyobb beruházás, amelyet a bukaresti cég nyert el. A Venczel József Szakközépiskola hőenergetikai felújítását követően nemsokára a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelyével is végeznek, továbbá folyamatban van a Nagy István Művészeti Középiskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének az építése.

Az autóbuszos infrastruktúra szerves részeként az Akác utcában, a „Goscom-udvaron” telephely jön létre garázsokkal és töltőállomással, amely a városi járatokat szolgálja ki. Ennek kivitelezésére hamarosan újrahirdetik az első alkalommal sikertelen közbeszerzési eljárást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!