A Bolyai Farkas Elmélet Líceum veheti át a marosvásárhelyi katolikus iskola diákjait és tanári karát

2022. május 14. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg a Bolyai Farkas Elméleti Líceum veheti át a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum tanárait és diákjait, miután Marosvásárhely önkormányzata rendkívüli ülésén elfogadta az RMDSZ-frakció által benyújtott, a 2021-2022-es tanév iskolahálózati struktúrája módosítására vonatkozó javaslatot.

Soós Zoltán polgármester közösségi oldalán egy bejegyzésben magyarázta el az ügy rendezésének további lépéseit: a javaslat a tanfelügyelőség elé kerül, ha ott jóváhagyják, akkor a helyi tanácsi határozattal hivatalosítja azt.

„Ezzel a bonyolult eljárással sikerülhet elérni azt, hogy az idei tanévet zavartalanul le lehessen zárni” – írta a polgármester.

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum május 4-én maradt működési engedély nélkül, amikor a létrehozásáról szóló 2018-as miniszteri rendeletet jogerős ítélettel érvénytelenítette a legfelsőbb bíróság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!