A Bolyai Farkas Elmélet Líceum veheti át a marosvásárhelyi katolikus iskola diákjait és tanári karát

2022. május 14. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg a Bolyai Farkas Elméleti Líceum veheti át a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum tanárait és diákjait, miután Marosvásárhely önkormányzata rendkívüli ülésén elfogadta az RMDSZ-frakció által benyújtott, a 2021-2022-es tanév iskolahálózati struktúrája módosítására vonatkozó javaslatot.

Soós Zoltán polgármester közösségi oldalán egy bejegyzésben magyarázta el az ügy rendezésének további lépéseit: a javaslat a tanfelügyelőség elé kerül, ha ott jóváhagyják, akkor a helyi tanácsi határozattal hivatalosítja azt.

„Ezzel a bonyolult eljárással sikerülhet elérni azt, hogy az idei tanévet zavartalanul le lehessen zárni” – írta a polgármester.

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum május 4-én maradt működési engedély nélkül, amikor a létrehozásáról szóló 2018-as miniszteri rendeletet jogerős ítélettel érvénytelenítette a legfelsőbb bíróság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!