Az EMNP és az MPP újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát

2022. május 13. – 13:52

Az EMNP és az MPP újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát
Csomortányi István (EMNP) és Mezei János (MPP) – Fotó: az EMNP Faceboo-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát – jelentették be pénteki kolozsvári közös sajtótájékoztatójukon a pártelnökök.

A folyamat újraindítására azért van szükség, mert a Bukaresti Táblabíróság tavaly decemberben jogerősen elutasította a két párt fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését.

Csomortányi István EMNP-elnök az MTI beszámolója szerint elmondta: a múlt héten mindkét párt elnöksége megerősítette a fúzió melletti elkötelezettségét.

Mezei János, az MPP elnöke hozzátette: a két párt július 17-re Csíkszeredába hívja össze küldöttgyűlését. A két küldöttgyűlés előbb külön-külön ülésezve, majd együttesen hozza meg azokat a döntéseket, amelyek a pártfúzió hivatalos elismertetéséhez szükségesek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!