Az EMNP és az MPP újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát

2022. május 13. – 13:52

Az EMNP és az MPP újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát
Csomortányi István (EMNP) és Mezei János (MPP) – Fotó: az EMNP Faceboo-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát – jelentették be pénteki kolozsvári közös sajtótájékoztatójukon a pártelnökök.

A folyamat újraindítására azért van szükség, mert a Bukaresti Táblabíróság tavaly decemberben jogerősen elutasította a két párt fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését.

Csomortányi István EMNP-elnök az MTI beszámolója szerint elmondta: a múlt héten mindkét párt elnöksége megerősítette a fúzió melletti elkötelezettségét.

Mezei János, az MPP elnöke hozzátette: a két párt július 17-re Csíkszeredába hívja össze küldöttgyűlését. A két küldöttgyűlés előbb külön-külön ülésezve, majd együttesen hozza meg azokat a döntéseket, amelyek a pártfúzió hivatalos elismertetéséhez szükségesek.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!