Visszaküldi a környezetőrség a Konstancára érkezett tizennégy tonna amerikai hulladékot

2022. május 12. – 09:40

Visszaküldi a környezetőrség a Konstancára érkezett tizennégy tonna amerikai hulladékot

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 14 tonna forgalomba nem hozható, hulladéknak minősülő használt ruhát, bútort, elektronikai cikket találtak egy Amerikai Egyesült Államokból származó szállítmányban a konstancai kikötőben. A hulladékot visszaküldik a származási országba – írja az Agerpres.

A Konstanca megyei környezetőrség csütörtöki közlése szerint a szállítmány címzettje a konstancai Association Partners in Progress nevű egyesület volt.

A tájékoztatás szerint a konstancai vámhatóság, a fogyasztóvédelmi hatóság, a parti őrség és a környezetőrség vizsgálta át az Egyesült Államokból érkezett 14.592 kg használt textilárut (ruházatot és lábbelit), használt bútort, élelmiszert és használt elektronikus eszközöket (számítógépeket és projektorokat) tartalmazó konténert.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a szállítmány állapota nem felel meg a fuvarlevélben leírtaknak. A konténerben lévő ruhákat és cipőket nem szelektálták kategóriák szerint, foltosak, piszkosak voltak. Az elektronikus berendezéseket nem kísérték a működőképességet igazoló dokumentumok – közölte a környezetvédelmi őrség.

A fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy a tárgyak nem hozhatók forgalomba Romániában, a környezetvédelmi őrség pedig hulladéknak minősítette a szállítmányt, és megtiltotta a behozatalát az országba.

A konténert visszaküldik a származási országba – közölte a konstancai környezetőrség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!