Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra

2022. május 9. – 13:57

Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra
Fotó: Sorin Cîmpeanu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Legkésőbb május végéig el kell dönteniük a megyei főtanfelügyelőségeknek, hogy a jövő tanévben február melyik hetére essen az illető megyében az egyhetes vakáció – jelentette be hétfőn az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu egy bukaresti sajtóeseményen az Agerpres szerint elmondta: a főtanfelügyelőségek a szülőkkel, a gyerekekkel és a pedagógusokkal konzultálva döntenek majd a szünidőről. A következő tanév rendjének tervezete szerint a vakáció február második, harmadik vagy negyedik hetére eshet.

Az oktatási miniszter ígéretet tett arra, hogy május végéig véglegesítik a közoktatás szervezési és működési keretszabályzatát. Ekkor dől majd el, hogyan eltörlik-e a féléves dolgozatokat, illetve az is, hogy miként változik a diákok osztályozási rendszere.

Mint korábban írtuk, a következő tanévet a két félév helyett öt, egymással szünidőkkel elválasztott, úgynevezett modulra osztaná fel az oktatási miniszter. A harmadik modul január 9-től februárig tartana, amit egy egyhetes vakáció követne a hónap második, harmadik vagy negyedik hetében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!