Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra

2022. május 9. – 13:57

Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra
Fotó: Sorin Cîmpeanu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Legkésőbb május végéig el kell dönteniük a megyei főtanfelügyelőségeknek, hogy a jövő tanévben február melyik hetére essen az illető megyében az egyhetes vakáció – jelentette be hétfőn az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu egy bukaresti sajtóeseményen az Agerpres szerint elmondta: a főtanfelügyelőségek a szülőkkel, a gyerekekkel és a pedagógusokkal konzultálva döntenek majd a szünidőről. A következő tanév rendjének tervezete szerint a vakáció február második, harmadik vagy negyedik hetére eshet.

Az oktatási miniszter ígéretet tett arra, hogy május végéig véglegesítik a közoktatás szervezési és működési keretszabályzatát. Ekkor dől majd el, hogyan eltörlik-e a féléves dolgozatokat, illetve az is, hogy miként változik a diákok osztályozási rendszere.

Mint korábban írtuk, a következő tanévet a két félév helyett öt, egymással szünidőkkel elválasztott, úgynevezett modulra osztaná fel az oktatási miniszter. A harmadik modul január 9-től februárig tartana, amit egy egyhetes vakáció követne a hónap második, harmadik vagy negyedik hetében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!