Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra

2022. május 9. – 13:57

Május végén megtudják a diákok, hogy jövő február melyik hetében mennek vakációra
Fotó: Sorin Cîmpeanu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Legkésőbb május végéig el kell dönteniük a megyei főtanfelügyelőségeknek, hogy a jövő tanévben február melyik hetére essen az illető megyében az egyhetes vakáció – jelentette be hétfőn az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu egy bukaresti sajtóeseményen az Agerpres szerint elmondta: a főtanfelügyelőségek a szülőkkel, a gyerekekkel és a pedagógusokkal konzultálva döntenek majd a szünidőről. A következő tanév rendjének tervezete szerint a vakáció február második, harmadik vagy negyedik hetére eshet.

Az oktatási miniszter ígéretet tett arra, hogy május végéig véglegesítik a közoktatás szervezési és működési keretszabályzatát. Ekkor dől majd el, hogyan eltörlik-e a féléves dolgozatokat, illetve az is, hogy miként változik a diákok osztályozási rendszere.

Mint korábban írtuk, a következő tanévet a két félév helyett öt, egymással szünidőkkel elválasztott, úgynevezett modulra osztaná fel az oktatási miniszter. A harmadik modul január 9-től februárig tartana, amit egy egyhetes vakáció követne a hónap második, harmadik vagy negyedik hetében.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!